Team & Leadership Development

“Ik heb kennisgemaakt met Legal High Performance en Merel van Deursen via een groepstraining met Lumina Spark, die zij hebben verzorgd voor ons team. Ik had direct een klik met Merel. Toen ik toe was aan persoonlijke training heb ik een intake met Merel gedaan. Na zes jaar in dezelfde functie wilde ik gaan ‘bewegen’. Onderdeel van om je heen kijken, is ook naar jezelf kijken. Het besluit om het coachingtraject te beginnen, werd versneld toen ik oververmoeid een paar weken thuis had gezeten. “Hier wil ik sterker uitkomen!” dacht ik. Maar ook: “Hoe ben ik in deze situatie verzeild geraakt? Kan ik dat een volgende keer eerder herkennen en welke opties liggen mij dan?”

“Ik merkte dat ik Merel vanaf het begin volledig kon vertrouwen. Het voelde goed, erg belangrijk voor mij. Dit goede gevoel werd tijdens de intake verder bevestigd door de vragen die Merel mij stelde en het begeleidingstraject dat zij schetste.Ik heb in totaal zes coachingsessies gedaan met Merel. Ik had het idee zelf aan het stuur te staan hoe ver, hoe diep en in welke richting onze gesprekken verliepen. En Merel was altijd daar om mijn ontwikkeling en gedachtenproces te begeleiden. Persoonlijk en direct. Met voorbeelden, situaties-schetsen en doorvragen, voelde ik mij in professionele handen. Meestal stapte ik uitgeput maar verlicht, en met flink veel bagage en huiswerk, weer in de trein.”

“De ‘kleuren-scan’ en het rapport van Lumina Spark is een geweldig praatstuk. Ik heb meer inzicht gekregen in het waarom ik mij in natuurlijke of juist stressvolle situaties op een bepaalde manier gedraag, wat mijn eigen overhitte reacties kunnen zijn, en ook hoe mijn omgeving dat kan ontvangen en daar weer op reageert. Door het coachingstraject heb ik nu gereedschap om situaties beter te herkennen, mijn eigen gedrag en dat van anderen te begrijpen, om beter voorbereid te zijn. Dat brengt mij rust, vertrouwen, en ongetwijfeld veel meer effectiviteit in mijn werk.”

Senior beleidsmedewerker op een Ministerie

Wat anderen zeggen

over de samenwerking met Merel:

Legal
Challenges

“Ik kwam met Merel in contact toen ik net was gestart met het partnertraject op mijn kantoor. Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met het verder …”

Advocaat-partner

Team
Development

“Bij de start van ons nieuwe kantoor hebben we Merel gevraagd om ons te begeleiden tijdens een aantal hei-sessies om te sparren over onze nieuwe …”

Remco van Leeuwen, advocaat-partner Leeway

Commercial
Development

“Alle medewerkers van ons kantoor doorlopen in kleine groepjes het Acquisitie Programma van Merel van Deursen. Zelf wilde ik hulp bij …”

Wouter van den Wildenberg, advocaat

Leadership
Development

“Mijn coachingstraject begon met mijn vraag wat een goede volgende stap in mijn werk zou zijn. En het eindigde met een veel breder inzicht. Door het traject …”

Guillaine de Blécourt, manager bedrijfsvoering LUMC

Legal
Challenges

“Ik stond op de drempel van een partnertraject bij mijn kantoor. Bij mij ontstond echter steeds meer twijfel over de vraag of dat wel bij me paste en in het verlengde …”

Senior associate, overgestapt van een groot Zuidaskantoor naar een nichekantoor

Team & Leadership Development

“Ik heb kennisgemaakt met Legal High Performance en Merel van Deursen via een groepstraining met Lumina Spark, die zij hebben verzorgd voor ons team. Ik had direct een klik met Merel.”

Senior beleidsmedewerker op een Ministerie

Leadership
Development

“Het traject met het Talentenspel heeft mij inzicht gegeven in mijn belangrijkste motivaties en drijfveren, in ‘what makes me tick’. Die kwamen zeer concreet naar …”

Joost Schutte, v/h advocaat-partner De Brauw Blackstone Westbroek, nu plv. Officier van Justitie

Commercial
Development

“Wij zijn met een team van vijf advocaten van ons kantoor gestart met het Acquisitie Programma bij Merel. Wij wilden graag weten welke manieren …”

Angela Minderhout, advocaat-partner Straatman Koster