Leadership Development

“Ik stond op de drempel van een partnertraject bij mijn kantoor. Bij mij ontstond echter steeds meer twijfel over de vraag of dat wel bij me paste en in het verlengde daarvan, of ik het wel tot een succes zou kunnen maken, en zo ja, hoe. Ik had er behoefte aan om daarover met iemand te praten die enerzijds op enige afstand staat, maar anderzijds wel begrijpt hoe de dynamiek van een groot advocatenkantoor werkt.”

“Het coachingstraject met Merel heeft me veel opgeleverd. Het is best een luxe om tijd in te ruimen om uitgebreid over je twijfels en wensen met betrekking tot je werk te praten. Ik vond de gesprekken open, concreet en voelde me ook volledig vrij om alles te bespreken. Merel heeft me geholpen om duidelijk in kaart te brengen wat ik wil en niet wil, en in het verlengde daarvan ook een keuze te maken. Uiteindelijk heeft de coaching ertoe geleid dat ik een knoop heb durven doorhakken en aan een nieuwe baan ben begonnen.”

“Merels aanpak sprak mij meteen aan vanwege het concrete, niet-zweverige karakter en je grote hoeveelheid relevante ervaring. Ik heb haar manier van begeleiden als zeer prettig ervaren. Ze stelt de juiste vragen. De beantwoording laat ze vervolgens aan mijzelf over, maar ze denkt wel actief mee en geeft haar eigen visie. Dat had voor mij een grote meerwaarde. Ik vond de mix van theorie en praktijk ook goed – geen grote hoeveelheid theorie, meer de hoofdlijnen en steeds praktisch toepasbaar.”

Senior associate, overgestapt van een groot Zuidaskantoor naar een nichekantoor

Wat anderen zeggen

over de samenwerking met Merel:

Legal
Challenges

“Ik kwam met Merel in contact toen ik net was gestart met het partnertraject op mijn kantoor. Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met het verder …”

Advocaat-partner

Team
Development

“Bij de start van ons nieuwe kantoor hebben we Merel gevraagd om ons te begeleiden tijdens een aantal hei-sessies om te sparren over onze nieuwe …”

Remco van Leeuwen, advocaat-partner Leeway

Commercial
Development

“Alle medewerkers van ons kantoor doorlopen in kleine groepjes het Acquisitie Programma van Merel van Deursen. Zelf wilde ik hulp bij …”

Wouter van den Wildenberg, advocaat

Leadership
Development

“Mijn coachingstraject begon met mijn vraag wat een goede volgende stap in mijn werk zou zijn. En het eindigde met een veel breder inzicht. Door het traject …”

Guillaine de Blécourt, manager bedrijfsvoering LUMC

Legal
Challenges

“Ik stond op de drempel van een partnertraject bij mijn kantoor. Bij mij ontstond echter steeds meer twijfel over de vraag of dat wel bij me paste en in het verlengde …”

Senior associate, overgestapt van een groot Zuidaskantoor naar een nichekantoor

Team & Leadership Development

“Ik heb kennisgemaakt met Legal High Performance en Merel van Deursen via een groepstraining met Lumina Spark, die zij hebben verzorgd voor ons team. Ik had direct een klik met Merel.”

Senior beleidsmedewerker op een Ministerie

Leadership
Development

“Het traject met het Talentenspel heeft mij inzicht gegeven in mijn belangrijkste motivaties en drijfveren, in ‘what makes me tick’. Die kwamen zeer concreet naar …”

Joost Schutte, v/h advocaat-partner De Brauw Blackstone Westbroek, nu plv. Officier van Justitie

Commercial
Development

“Wij zijn met een team van vijf advocaten van ons kantoor gestart met het Acquisitie Programma bij Merel. Wij wilden graag weten welke manieren …”

Angela Minderhout, advocaat-partner Straatman Koster