Podcast

Waar het om gaat

in gesprek met Merel van Deursen 


Dé podcast voor en door nieuwsgierige mensen, op zoek naar wat écht belangrijk is.
Wat maakt ze gelukkig? Zijn ze geworden waar ze ooit van droomden? En welk avontuur willen ze nog aangaan?
Merel van Deursen gaat hierover in gesprek met allerlei nieuwsgierige mensen; van denkers tot ondernemers, en van muzikanten tot juristen. Wat hebben zij geleerd van de tipping points in hun leven? Zij delen hun ervaringen om jou te inspireren.
Samen gaan we op zoek naar duiding en verdieping, naar energie en plezier. Op zoek, naar waar het om gaat.

Luister en volg Waar het om gaat

#02: Eric Winter – ras ondernemer

21 juli 2021

Eric is ras ondernemer, altijd al geweest.
Als middelste van 5 kinderen ontwikkelde hij al vroeg een grote mate van zelfredzaamheid. Had sinds de middelbare school al allerlei handeltjes. Studeerde economie en fiscaal recht, en heeft sindsdien het ene na het andere bedrijf opgericht en succesvol gemaakt. Steeds met anderen, daar zit zijn passie. Zo was mede-oprichter van detacheerder NIG, maakte het groot, verkocht het aan een beursgenoteerde branchegenoot en werd er zelf CEO.
We spreken over zijn grote behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid.
Over het plezier om samen met anderen te ondernemen.
En over zijn dankbaarheid dat er meer is dan succesvol werken. Hoe hij zich duurzaam kan inzetten voor anderen; voor zijn kinderen en voor zijn weeshuizen in Vietnam.

Speel aflevering af

#01: Remko van Broekhoven – politiek filosoof en schrijver

30 juni 2021

In deze eerste aflevering is Remko van Broekhoven te gast. Remko is politiek filosoof en schrijver. Met zijn prikkelende manier van denken is hij een geliefd docent bij de School of Life. In zijn laatste boek “De wereld omgekeerd” verkent hij aan de hand van de zeven hoofdzonden hoe we goed kunnen omgaan met het kwaad.
Remko wilde al sinds z’n twaalfde revolutionair worden; zoals Fidel Castro en Che Guevara de boel op zijn kop zetten. We spreken over zijn revolutionaire temperament en hoe hij dat tegenwoordig vormgeeft in het welzijn van zijn gezin. Ook vertelt hij hoe hij omgaat met zijn voortdurende worsteling met de woede, een logische zonde voor een revolutionair.
Een gesprek over het goede doen, over de moed om het kwaad onder ogen te zien, én over de kracht van kwetsbaarheid, ook in leiderschap.

Speel aflevering af

Trailer

16 juni 2021

In de trailer vertel ik over het idee achter de podcast ‘Waar het om gaat’.
Dé podcast voor en door nieuwsgierige mensen, op zoek naar wat echt belangrijk is.
Ik vertel hoe we mooie gesprekken gaan voeren met allerlei nieuwsgierige mensen; van denkers tot ondernemers, en van muzikanten tot juristen.
Wat hebben zij geleerd van de tipping points in hun leven? Zij delen hun ervaringen om jou te inspireren.
Samen gaan we op zoek naar duiding en verdieping, naar energie en plezier.
Op zoek, naar waar het om gaat.

Speel aflevering af