Team Development

“Bij de start van ons nieuwe kantoor hebben we Merel gevraagd om ons te begeleiden tijdens een aantal hei-sessies om te sparren over onze nieuwe strategie, de groei van kantoor en de onderlinge samenwerking.
De eerste sessie zijn we begonnen met Lumina Spark; een zeer bruikbare en interactieve tool, waarmee we inzicht kregen in elkaars gedrag, kwaliteiten en blinde vlekken. In een goede sfeer ontstond meteen beter begrip voor elkaar. We hebben met elkaar onze strategie en kantoordoelen bepaald. En vervolgens de rollen en taken verdeeld op basis van ieders kwaliteiten en competenties. Dat werkte heel goed; op deze basis bespreken we nog altijd wekelijks onze acties en targets met elkaar. Merel heeft ons ook goed begeleid bij het nadenken over en het maken van keuzes op het gebied van business development en de verdere groei van ons kantoor. Ook bij het aantrekken van een nieuwe collega hebben we met Merel het Lumina Spark model weer gebruikt, opnieuw tot tevredenheid van iedereen.”

“Merel is een ervaren en bevlogen coach. Issues als strategie, business development en samenwerking zijn bij haar in goede handen. Met energie, begrip en humor weet ze een prettige sfeer te creëren. Groot voordeel voor ons is dat ze zelf ook jarenlang advocaat is geweest; ze spreekt onze taal en voelt de zaken haarfijn aan. Bovendien heeft ze de beschikking over een aantal nuttige en verrassende tools. Merel heeft ons goed geholpen om ons kantoor naar een next level te brengen.”

Remco van Leeuwen, advocaat-partner Leeway

Wat anderen zeggen

over de samenwerking met Merel:

Legal
Challenges

“Ik kwam met Merel in contact toen ik net was gestart met het partnertraject op mijn kantoor. Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met het verder …”

Advocaat-partner

Team
Development

“Bij de start van ons nieuwe kantoor hebben we Merel gevraagd om ons te begeleiden tijdens een aantal hei-sessies om te sparren over onze nieuwe …”

Remco van Leeuwen, advocaat-partner Leeway

Commercial
Development

“Alle medewerkers van ons kantoor doorlopen in kleine groepjes het Acquisitie Programma van Merel van Deursen. Zelf wilde ik hulp bij …”

Wouter van den Wildenberg, advocaat

Leadership
Development

“Mijn coachingstraject begon met mijn vraag wat een goede volgende stap in mijn werk zou zijn. En het eindigde met een veel breder inzicht. Door het traject …”

Guillaine de Blécourt, manager bedrijfsvoering LUMC

Legal
Challenges

“Ik stond op de drempel van een partnertraject bij mijn kantoor. Bij mij ontstond echter steeds meer twijfel over de vraag of dat wel bij me paste en in het verlengde …”

Senior associate, overgestapt van een groot Zuidaskantoor naar een nichekantoor

Team & Leadership Development

“Ik heb kennisgemaakt met Legal High Performance en Merel van Deursen via een groepstraining met Lumina Spark, die zij hebben verzorgd voor ons team. Ik had direct een klik met Merel.”

Senior beleidsmedewerker op een Ministerie

Leadership
Development

“Het traject met het Talentenspel heeft mij inzicht gegeven in mijn belangrijkste motivaties en drijfveren, in ‘what makes me tick’. Die kwamen zeer concreet naar …”

Joost Schutte, v/h advocaat-partner De Brauw Blackstone Westbroek, nu plv. Officier van Justitie

Commercial
Development

“Wij zijn met een team van vijf advocaten van ons kantoor gestart met het Acquisitie Programma bij Merel. Wij wilden graag weten welke manieren …”

Angela Minderhout, advocaat-partner Straatman Koster