Merel van Deursen

Ik heb grote bewondering voor het leven en het werk van beeldhouwer Alberto Giacometti. In december 1934 besloot hij zijn manier van werken radicaal om te gooien en weer naar de natuur te gaan werken. Omdat hij “iets wezenlijks” op het spoor was gekomen. Hij zei: “Alleen door steeds opnieuw naar dezelfde personen te kijken, kan je tot de essentie komen: werkelijk begrijpen wat een ander zegt, denkt, voelt, en je echt met de ander verbinden.” Zijn surrealistische vrienden braken met hem en Giacometti ging zijn eigen weg. Volstrekt autonoom, met moedige wilskracht en een ongekend scherpe blik. Het werk dat hij toen begon te maken is zo uniek en persoonlijk, dat het uit duizenden herkenbaar is.

Om vooruit te komen, moet je soms even stil staan

Stil staan, reflecteren, inspireren

Giacometti’s visie, de manier waarop hij zijn visie leefde en zijn prachtige werk zijn voor mij een bron van inspiratie. Terug naar de natuur, stil staan om tot de essentie te kunnen komen. Echt kijken om werkelijk te begrijpen wat mensen beweegt en je met anderen verbinden. Autonoom, moedig en met een scherpe blik.
Op die manier probeer ik mensen respectvol een spiegel voor te houden. Ik ondersteun en bied veiligheid, ik moedig aan en daag uit. Betrokken en onafhankelijk. Aandachtig en energiek. Zodat jij kunt doordringen tot de kern en je jouw inzichten kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.
Ik werk graag en geregeld samen met een aantal prettige collega’s; om mee te sparren, elkaar te inspireren en vooral om mooi werk voor onze opdrachtgevers neer te zetten.

Ervaring

Na een carrière van 15 jaar in de advocatuur (laatstelijk partner AKD; ondernemingsrecht, M&A) en het bedrijfsleven (internationale fusies en overnames) begeleid ik sinds ruim 10 jaar succesvolle advocaten en andere professionals. Door mijn achtergrond en ervaring ken ik hun uitdagingen en de dagelijkse cultuur door en door en spreek ik hun taal.
Ik help bij het versterken van persoonlijkheid en leiderschap en bij het beter laten functioneren van teams. Zodat je bewuste, autonome keuzes maakt, een inspirerende en krachtige leader by example wordt en maximaal van waarde bent voor je team, organisatie en klanten.

Kwalificaties en registraties
  • Coach bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
  • NfM-registermediator bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)
  • Facilitator van Wilderness Leadership Trails bij de Foundation for Natural Leadership
  • Programmamaker en trainer van het Nederlandse en Internationale Women Leadership Programme voor advocaten
  • Practitioner bij Lumina Learning
  • Talentencoach bij Stichting Het Talentenspel

Wat anderen zeggen

Opdrachtgevers